ABA: FMP Arena i dalje neosvojiva!

11

FMP Arena je i dalje neosvojiva za sve ekipe u regionu! U 12. kolu ABA lige Panterima je gostovao Split. Vanredni termin, ali i zadržane stare navike. FMP Meridian u ovoj sezoni ne gubi na domaćem terenu! Gosti iz Splita savladani su rezultatom 93:77. Drugo poluvreme bilo je kao iz snova, a prelomni momenti odigrali su se u trećoj četvrtini kada su izabranici trenera Nenada Stefanovića zaigrali perfektno i serijom 20:4 pretvorili minus sedam u prednost od devet poena.

Briljirao je kapiten Marko Radonjić. Ubacio je 19 poena uz ogromnu energiju u odbrani. Geret Nevels je potvrdio još jednom fantastičnu formu i meč završio sa 18 poena i sedam skokova. Brajs Džons je meč završio sa 13 poena i sedam asistencija.

FMP Meridian je odlično započeo utakmicu i u ranoj fazi na krilima kapitena Marka Radonjića stekao 10 poena prednosti (16:6). Međutim, došlo je do malog opuštanja u redovima Pantera koji su olako ispustili dvocifreno vođstvo. Gosti iz Splita ne samo da su uspeli da priđu već su serijom 11:1 došli do tri poena prednosti (22:23).

Izabranici Nenada Stefanovića su opet uzvratili silovito. Početkom drugog perioda serijom 5:0 došli su do šest poena prednosti (32:26). Ipak i dalje su tragali tragali za svojim ritmom. Split je uveo meč u ritam koji njima odgovara, a imao je pomoć i izvanrednog šuta za tri poena ponovo preokrenuo. Gosti su uspeli i da steknu sedam poena prednosti pred odlazak na duži odmor (43:50).

Početak treće četvrtine bio je kao iz snova za Pantere. Veoma čvrsta odbrana totalno je usporila Split, a zablistali su mladi Vujičić, Nevels i Radonjić koji su pogađali za tri poena. FMP nije želeo da stane. Silovita serija 20:4 pretvorila je za tili čas minus od sedam poena u ”plus 9” – 63:54.

Ostatak posla bio je praktično rutina jer su izabranici trenera Stefanovića bili silno motivisani da privedu meč kraju na najbolji mogući način. Sjajni kapiten Radonjić i Nevels imali su obilatu podršku u saigračima. Nerandžićeve minijature na niskom i visokom postu slamale su duh sjajnog Splita. Na kraju, ni ubedljiva pobeda nije izostala.

FMP Meridian – Split 93:77 (27:26, 16:24, 26:10, 24:17)

FMP Meridian: Nevels 18 (7sk), Pavićević 10, Vujičić 5, Džons 13 (7as), Šaranović, Tasić 9 (6sk), Radonjić 19, Izundu 7, Simović 3, Nerandžić 7, Stepanović 2.

Pogledajte kompletnu statistiku sa utakmice ovde.

Pogledajte konferenciju za novinare posle utakmice ovde.