Debi Saše Nikitovića u FMP Areni (Nedelja, 17 časova)

11

KK FMP SoccerBet se vraća u FMP Arenu. Želja je jedna i pod vođstvom novog prvog trenera Saše Nikitovića ekipa će sigurno dati sve od sebe da u nedelju od 17 časova dođe do veoma željene pobede. Četiri dana je Nikitović proveo uz ekipu pa iako je to možda premalo vremena za neke drastične promene, prema svedočenju svih, pakleno se radilo u želji da ekipa što spremnije dočeka petoplasirani tim na tabeli – Igokeu. Ulaz u dvoranu je besplatan i podrška Panterima biće od velikog značaja.

Izazov neće biti lak, a Saša Nikitović je govorio šta je potrebno da se uradi kako bi ekipa došla u priliku za potrebne bodove:

’’Posle provedena četiri dana sa ekipom sledi nam i prva utakmica. Igokea je imala seriju poraza, ali je u prethodne tri utakmice imala dve bitne pobede. Menjali su sastav u odnosu na početku sezone, ali su se u poslednje vreme ’’skockali’’ i deluju veoma kompaktno u rotacijama i u petorkama. Pokušali smo za četiri dana da napravimo neke promene u trenažnom procesu i u ideji ekipe. Pokušali smo sa jedne strane da rasteretimo ekipu, a sa druge strane i da je utegnemo jer nas zaista očekuje teška borba’’, rekao je Nikitović, a potom dodao:

’’Želimo da napravimo nešto što možda do sada ova ekipa nije imala, a to je da napravi domaći teren i ono što on nosi. To je čvrstina u odbrani i praktično u duelima, da se ne gubi lako ’’jedan na jedan’’ duel i da se tako traži povratak u seriju pobeda preko domaćeg terena. Ne tražimo puno, ali mislim da agresivnost i čvrstina kolektiva mora da dođe do izražaja u nedelju’’, istakao je trener KK FMP SoccerBet.

Prvotimac Demetre Roberts je takođe izneo svoja očekivanja:


’’Igramo u nedelju protiv jako dobre ekipe i mislim da je ključ u dobroj pripremi utakmice, a onda u nedelju da igramo kao tim i držimo se zajedno od prvog do poslednjeg minuta. Igokea je na petoj poziciji na tabeli, igraju veoma dobro u tranziciji i mi moramo da im pariramo u tom segmentu”, rekao je Roberts.