FMP SoccerBet bez plasmana u finale Kupa

11

FMP SoccerBet je pokazao dva lica u polufinalu Kupa Radivoj Korać. U prvom poluvremenu su bili sjajani, dominantni, nisu se videle posledice umora uprkos tome što su daleko posle ponoći otišli u hotelske sobe, a istog dana u 17 časova igrali meč vredan plasmana u finale. Drugo poluvreme bilo je potpuno druga priča, iscrpljeni Panteri su potpuno izgubili kontrolu nad utakmicom i u četvrtoj četvrtini bez snage primili 34 poena, a postigli samo 13. Mega je na kraju zasluženo slavila rezultatom 67:86.

Najbolji akter u redovima Pantera bio je Aleksa Stepanović sa 15 poena, a pratio ga je Paulius Valinskas sa 14. Popularni Stepa još jednom je pokazao kako mu prija rodni Niš i dvorana ’’Čair’’, ali nažalost nije bilo dovoljno raspoloženih igrača za plasman u finale.

Na krilima gotovo savršenog Alekse Stepanovića izabranici Nenada Stefanovića su imali na svom kontu dvocifrenu prednost na poluvremenu (40:30). Prvi pad u igri dogodio se u završnici drugog perioda kada je Mega napravila seriju 7:0, a pre toga je rival postigao samo tri poena za više od osam minuta igre. Savršenih 18 minuta i plus 17 krenuli su da se tope.

Definitivno prelomni momenti dogodili su se u završnici treće četvrtine i početkom poslednjeg perioda. Panteri su tada definitivno ostali bez goriva. Nedovoljno uigrani sa novim plejmejkerom, ali i uz možda iznenađujući doprinos Uskokovića i Kovačevića sa klupe koji su u kratkom roku vezali četiri trojke, igrači FMP SoccerBet-a su počeli da gube konce utakmice iz ruke.

Povratka nije bilo, prekid usled katastrofalnih povika sa tribina upućene predsedniku kluba koji nije učestvovao na ovom meču, od strane navijače kluba koji takođe nije učestvovao osudio je igrače Mege Mis i FMP SoccerBet-a ni krive ni dužne da oduže utakmicu.

To se dogodilo na 13 razlike na nešto više od tri minuta pre kraja. Po povratku na parket više nikome nije bilo do košarke jer je ponovo ružna slika sa tribina, u režiji nekolicine huligana poslata iz dvorane ’’Čair’’. Bez želje da se umanji zaslužena pobeda Mege Mis, to su činjenice.

FMP SoccerBet – Mega Mis 67:86 (24:20, 16:10, 14:22, 13:34)

FMP SoccerBet: Bič 6, Mur 3, Pavićević 4, Stepanović 15, Šaranović 8 (8sk), Simović 2, Izundu 6, Janković 5, Dženkins, Vujičić 1, Manojlović 3, Valinskas 14.