FMP SoccerBet bez produžetka serije, poraz od Cibone u Železniku

11

Košarkaši FMP SoccerBet-a nisu uspeli da produže trijumfalni niz. Nakon dve velike pobede na izrazito teškim gostovanjima u Baru i Novom Mestu, usledio je povratak na domaći teren. Nažalost, ne i pobeda. Ekipa Cibone bila je bolja i na kraju trijumfovala rezultatom 77:72.

Energija Pantera nije bila na prepoznatljivom nivou od samog početka. Veliki propusti u odbrani, ali pre svega u kontroli skoka koja je bila apsolutno najveća prepreka za rezultat i odveli su utakmicu u ritam Zagrepčana. Nije pomoglo što je Cibona bila izrazito šuterski raspoložena, kao i činjenica da osim fenomenalnog Matica Rebeca koji je meč završio sa 16 asistencija, Vojislava Stojanovića (23 poena) i Nikole Šaranovića (15 poena) FMP SoccerBet nije imao dovoljno raspoloženih napadačkih opcija. Posebno su izostali preko potrebni poeni iz reketa, a nije pomogla ni činjenica da je Aleksa Stepanović već nakon 4 minuta igre morao da napusti parket zbog povrede. Na ovom meču trener Stevan Mijović nije mogao da računa ni na Francuza Iga Besona koji je jedan od vodećih strelaca ekipe.

Uprkos svim okolnostima, ali istini za volju i lošoj igri Panteri su imali realnu šansu za trijumf. Da bi tako moglo da bude učinilo se kada je sjajni Stojanović pogodio šestu trojku na utakmici na dva i po minuta pre kraja za 70:71. Međutim, boljke iz cele utakmice, ofanzivni skok, kao i dekoncentracija u odbrani bili su od velike pomoći rivalu. Bošnjak i Mustapić su to materijalizovali sa linije penala i utakmica je iskliznula iz ruke FMP SoccerBet-u.

Na kraju, sam pogled na statistiku će pronaći razloge poraza. Odnos u skokovima je bio 40-21 u korist Cibone pa nijedna druga kategorija to nije mogla da sakrije. Pobedila je ekipa sa više energije, a to su bili gosti.

Za FMP SoccerBet predstoji još jedan veoma važan meč u nizu, a to je gostovanje u dvorani ’’Ranko Žeravica’’ ekipi Mega Mis. Meč je zakazan za 14.01. od 12 časova.

FMP SoccerBet – Cibona 72:77 (18:24, 18:20, 17:16, 19:17)

FMP SoccerBet: Votson , Živanović, Foster 10, Rebnec 9 (16as, 5sk), Subotić 7, Roberts, Stepanović 2, Šaranović 15, Simović 3, Matović, Stojanović 23, Kuzmić.