FMP SoccerBet po taktovima Stepanovića i Simovića savladala Budućnost

11

Kada u kuću dolazi ekipa sa najboljom formom u regionalnom takmičenju izazov nikako nije lak. Podgorička Budućnost nije znala za poraz u ABA ligi gotovo tri meseca, imala je 10 uzastopnih pobeda, ali su Panteri u tome pronašli motiv. Bez straha, hrabri i nepokolebljivi slavili su rezultatom 84:76.

Od početka utakmice viđena je velika odlučnost izabrnaika trenera Saše Nikitovića koji su imali sedam poena prednosti nakon prve četvrtine (21:14). Individualni kvalitet rivala i značajno iskustvo konstantno su vraćali Budućnost u egal, u drugoj četvrtini uspevali i da kreiraju preokret, ali jasan plan KK FMP SoccerBet sproveden je u delo. Treća četvrtina bila je izvesno i presudna koju je domaćin rešio u korist rezultatom 26:14 i stekao 12 poena prednosti (64:52), ispostaviće se i nedostižnim.

Dominantnu partiju imao je Aleksa Stepanović koji je postigao 30 poena uz šest skokova, a ukupan indeks bio je 37 čime je istakao jasnu kandidaturu za MVP-ija 24. kola ABA lige iako je ovaj meč bio prvi na programu. Partiju kakva se retko viđa imao je i Ranko Simović koji je ubacio 21 poen (7 od 10 za tri), a njegove trojke stizale su kao poručene u gotovo svakom kriznom momentu.

Iznenađenje koje je napravio FMP SoccerBet bila je osma pobeda u sezoni. Sa veoma vrednim i velikim trijumfom Panteri su izvesno stigli do bezbedne zone što se tiče borbe za opstanak, a to je bio i primarni cilj od kada je Saša Nikitović preuzeo ekipu kao prvi trener.

Već narednog četvrtka pred KK FMP SoccerBet je još jedan veliki izazov. Igraće protiv četvrtoplasirane ekipe regiona u Zadru.

FMP SoccerBet – Budućnost Voli 84:76 (21:14, 17:24, 26:14, 20:24)

FMP SoccerBet: Votson 8, Živanović, Foster, Rebec 6 (5as), Subotić, Pavićević, Roberts 2, Stepanović 30 (6sk), Šaranović 2, Simović 21 (6sk), Novak 7 (7as), Kuzmić 8 (6sk).