Nikola Šaranović u reprezentaciji Srbije!

11

Prvotimac KK FMP SoccerBet i osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu B divizije sa Srbijom, Nikola Šaranović biće deo seniorske reprezentacije Srbije na okupljanju za mečeve protiv Grčke i Velike Britanije.

Šaranović je u drugoj sezoni kao član Pantera nastupao na svih 19 mečeva u regionalnom takmičenju i prosečno za gotovo 18 minuta postizao 5.8 poena uz izvanredne procente šuta (55.9 odsto za 2 i 53.1 odsto za 3). Njegov odnos prema dresu, beskompromisna borba i velika agresivnost u odbrani je ipak nešto što statistika ne pokazuje. Mladi Šaranović (2003. godište) je sa takvim odnosom primer ne samo mladim igračima, već i onim značajno iskusnijim od njega i zato je velika satisfakcija za sav uložen trud upravo ovaj poziv selektora Svetislava Pešića.

KK FMP SoccerBet je, podsećamo u vrhu tabele ABA lige, što je posebno dostignuće ako imamo u vidu mladost stručnog štaba i da praktično okosnicu tima čine mladi igrači sa značajnom minutažom. Nikola Šaranović je svakako jedan od njih, a Klub je ponosan što se njegovo ime ponovo vezuje i za seniorsku reprezentaciju Srbije. U protekle tri decenije KK FMP je kroz svoju školu košarke, a posle i seniorski pogon dao mnogo igrača Srbiji koji su sa Orlovima osvajali medalje kako u mlađim kategorijama, tako i u seniorskom timu. Imajući u vidu bogatu istoriju, ali i potrebe srpske košarke, KK FMP SoccerBet nastaviće u istom pravcu.

Šaki, čestitamo i srećno!