Panteri počeli pripreme za sezonu 2022/2023 (FOTO)

11

KK FMP Meridian u ponedeljak, 1. avgusta, odradio je prvi timski trening. U veoma dobrom raspoloženju okupio se veći deo sastava, tačno 51 dan uoči prve utakmice u sezoni. Svesni da ih očekuje težak posao za borbe na čak četiri fronta, a 21. septembra i prva utakmica protiv veoma zahtevnog protivnika u četvrtfinalu kvalifikacija za FIBA Ligu Šampiona, stručni štab i igrači ozbiljno su pristupili poslu.

Kao što smo već istakli 10 igrača je u petak odradilo testiranja, u međuvremenu se timu priključio i iskusni Čarls Dženkins koji je u subotu stigao u Beograd, obavio neophodna testiranja i zadužio klupsku opremu. Trebalo bi istaći da će se do kraja nedelje priključiti i ostatak ekipe, a to su – reprezentativci Srbije do 20 godina Nikola Šaranović i Nikola Manojlović, Ebuka Izundu i Bo Bič. Oni su dobili dodatne dane za odmor iz potpuno opravdanih razloga.

Nakon prvog treninga u sezoni govorio je trener KK FMP Meridian Nenad Stefanović:

’’Počinjemo sa pripremama za predstojeću sezonu, a ono što je meni kao treneru najvažnije je da ekipa što pre bude na okupu. Nadam se da će se to ostvariti do kraja nedelje, a druga početna želja je da svi igrači budu zdravi. Pohvalno je i jasno vidljivo da su igrači došli u veoma dobrom stanju, dosta boljem nego prošle godine. Mislim da su dosta svesniji šta nas čeka i zbog svega toga zaslužuju velike pohvale. Takođe, olakšanje je za nas da imamo takvu situaciju za dalji rad i uvođenje u kontakt igru sa kojom ne smemo da žurimo’’, istakao je u uvodnom izlaganju Stefanović.

Trener Pantera je govorio o željama i ambicijama za narednu sezonu, a sigurno je da će se nastaviti u istom pravcu. Zašto i ne bi kada je FMP Meridian u prošloj sezoni nadmašio sva realna očekivanja javnosti.

’’Očekivanja i ambicije su za mene uvek umerene. Ne volim da pričam puno van terena, želimo da zadržimo pravac koji smo imali – da uključujemo mlade igrače i da zadržimo, po mom mišljenju, dobar imidž koji smo napravili. Na terenu želimo da imamo iste rezultate, ako je moguće i bolje nego prošle sezone. Prošle godine se kreirala pogrešna slika, a sada imam isti utisak. Prosek našeg tima je 22 godine i zaista mislim da smo ponovo mladi, kao i da je veoma teško sa sigurnošću pričati šta može od nas da se očekuje. Čeka nas borba na više frontova, ali ponavljam, želimo da zadržimo pravac u kom stranci zaista doprinose, a mladi igrači imaju svoje uloge. Malo je prošla rekao bih neopaženo, lično meni zanimljiva činjenica. Kao što znate imali smo dva momka u reprezentaciji Srbije do 20 godina koja je osvojila zlato, ali je jedan od njih najmlađi Nikola Šaranović (2003. godište) sakupio najviše minuta od svih igrača iz te generacije u ABA ligi. Mislim da je to lep podatak koji najbolje govori o željama i ciljevima koje ćemo imati i u budućnosti’’, rekao je strateg Pantera.

Potom je Nenad Stefanović sumirao razgovor u nekoliko rečenica.

’’Želja je da budemo zdravi, spremni i da dočekamo u dobrom stanju i raspoloženju utakmicu 21. septembra. U ABA ligi nam je želja da napravimo isti rezultat, ako možemo i bolji. Bili smo treći srpski tim i želimo da ponovo probamo da zauzmemo to mesto. Primarni moj cilj je da se što pre obezbedi opstanak, ako je moguće kao i prošle godine na polusezoni što bi nam olakšalo značajno takmičenje u drugom delu’’, istakao je Stefanović.

Plan pripremnih utakmica KK FMP Meridian za sezonu 2022/2023:

 

17.08. FMP Meridian – Spartak Subotica
24.08. FMP Meridian – Borac Čačak
27.08. FMP Meridian – Dinamik
02.09. FMP Meridian – Pinar Karšijaka
04.09. FMP Meridian – Kluž
08.09 – 09.09. Pripremni turnir
14.09. FMP Meridian – Bursaspor

*Moguće je da će Panteri odigrati još jednu prijateljsku utakmicu koja će biti naknadno zakazana.

Podsećamo, 21. septembra je prva takmičarska utakmica u Beogradu, a to je četvrtfinale kvalifikacionog turnira za FIBA Ligu Šampiona u kojoj je protivnik Panterima ekipa Rio Breogan.

Srećno Panteri!