Paulius Valinskas novi bek Pantera!

11

Paulius Valinskas (26, 191cm) je novi bek šuter KK FMP Meridian! Litvanac, rođen u Kaunasu koji je prošao školu Žalgirisa, a potom i debitovao za prvi tim predstavljaće veliko pojačanje na bekovskoj poziciji za sezonu 2022/2023. On će dres Pantera nositi u naredne dve sezone.

Valinskas je kao što smo rekli započeo karijeru u Žalgirisu sa kojim je nastupao i u Evroligi, a takođe osvojio dve duple krune 2017. i 2018. godine. Nakon toga je ovaj odlični šuter igrao za Lietkabelis, gde je prikupio iskustvo u Ligi Šampiona, a potom otišao na pozajmicu u Orlean. Nakon nastupa u Orleanu igrao je za Liektabelis još dve sezone, igrao veoma uspešno u prvenstvu Litvanije i Evrokupu. U sezoni 2020/2021 Valinskas je u Evrokupu prosečno postizao 11 poena uz izvanredan procenat šuta za tri od 45.5 odsto.  

U sezoni 2021/2022 Litvanac je nastupao u prvenstvu Belgije za Okapi Alst i prosečno imao 16.3 poena uz 3.9 asistencije i 2.8 skoka. Karakteriše ga precizan šut za tri poena, kao i veoma dobar pregled igre što omogućava da se gotovo jednako dobro snalazi na poziciji plejmejkera.

KK FMP Meridian je nakon nedavno upražnjene bekovske pozicije reagovao brzo na tržištu i Paulius Valinskas će se uskoro priključiti novom timu. Podsećamo, Panteri su 1. avgusta imali prvi timski trening u sezoni, a 21. septembra će odigrati prvu utakmicu u sezoni.