Počinje Košarkaška liga Srbije, FMP Meridian protiv Partizana u polufinalu

11

Konferencijom za medije na kojoj su bili prisutni gotovo svi treneri učesnika Košarkaške lige Srbije, ozvaničen je početak domaćeg prvenstva. Sistem takmičenja je takav da će se KK FMP Meridian kao treći najbolje plasirani klub iz Srbije u ABA ligi, takmičiti od polufinala. Panteri svog rivala već znaju, to će biti ekipa Partizan Nis. Drugi polufinalni par čine Crvena zvezda mts i pobednik plej-ofa u kojem će se takmičiti Mega, Borac Čačak, Sloboda, Sloga, Vojvodina, Dinamik, Zlatibor i Mladost. Najbolji tim iz tog ‘’kostura’’ će biti četvrti polufinalista.

Trener Nenad Stefanović je govorio, kao i treneri ostalih klubova na konferenciji za medije:

‘’Najdraže mi je što je Sloga u ovom društvu, jer sam bivši igrač kraljevačkog kluba i drago mi je što se klub vratio gde pripada. Imamo pauzu od oko mesec dana, ali s obzirom da je moj tim mlad, neće nam nedostajati motiva. Odmorićemo se posle napornih utakmica i spremiti se za polufinale plej-ofa”, rekao je Stefanović.

Datum odigravanja Košarkaške lige Srbije biće poznat nakon završetka obaveza srpskih klubova (Crvene zvezde mts i Partizana Nis) u plej-ofu ABA lige. Trenutno je poznato da je pred Panterima pauza od najmanje mesec dana koju će iskoristiti kao i do sada za dobar trening.