Pojačani FMP SoccerBet gostuje Krki u Novom Mestu (17 časova)

11

KK FMP SoccerBet je u prethodnom kolu ABA lige ostvario veoma vrednu pobedu na gostovnaju Mornaru iz Bara. U utakmici koja je pre svega pokazala karakter ekipe, a potom i kvalitet Panteri su slavili što je bilo značajno zbog situacije na tabeli, ali i za samopouzdanje ekipe.

Sledi novo teško i jednako bitno gostovanje. U petak od 17 časova Panteri će igrati u dvorani ’’Leon Štukelj’’, mestu gde često velikim favoritima kroz istoriju nije bilo lako. Krka je i ove sezone pokazala kvalitet, između ostalog i kada je u prvom kolu trijumfovala baš u FMP Areni rezultatom 97:99. U prethodnom kolu su na domaćem terenu savladali i favorizovani Borac iz Čačka.

U odnosu na prošlu utakmicu FMP SoccerBet je pojačan za još dva igrača koji će svojim iskustvom i energijom imati veliki značaj za nastavak sezone. To su pouzdani centar Ognjen Kuzmić i plejmejker Matic Rebec. Brojne promene na klupi, kao i u igračkom kadru zahtevaju vreme da se sve slegne, ali vremena definitivno nema. Zato Stevan Mijović i njegov stručni štab biraju vredan rad u cilju da ekipa što pre poprimi izglede njihovih zamisli.

’’Utakmicu u Novom Mestu dočekujemo u veoma dobrom raspoloženju posle za nas veoma bitne pobede u Baru. Utakmica protiv Mornara nam je značila u mnogo aspekata, kako i zbog situacije na tabeli, tako i na polju samopouzdanja. Kao što ste videli imali smo još dolazaka, ekipa je pretrpela brojne promene i trebaće vremena da sve na terenu izgleda onako kako mi zamišljamo. Naravno, to ne menja naše ambicije, a kao što smo već rekli ovaj period sezone je od ogromne važnosti za klub i zato ćemo i u Novom Mestu nastupiti sa istim ambicijama i željom kao u Baru. Nadamo se istom ishodu, a sigurni smo da imamo kvalitet da dođemo do još jedne pobede na teškom gostovanju ekipi koja je pokazala više puta ove sezone da su organizovani tim koji ume da iznenadi i velike favorite’’, rekao je Stevan Mijović.

Prvotimac Aleksa Stepanović je takođe izneo svoja očekivanja.

’’Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe Krke koja uvek igra dobro na domaćem terenu. Naša želja je da nastavimo da podižemo formu i nakon dobre igre u Baru, uz dva nova igrača koji će nam doneti iskustvo i energiju, mislim da je prava prilika da pokažemo da smo dobro radili. Nadam se i da će to rezultovati pobedom u Novom Mestu’’, istakao je popularni Stepa.

Televizijski prenos iz Novog Mesta obezbeđuje TV Arena Sport.