Rio Breogan prvi rival FMP Meridiana u kvalifikacijama za Ligu Šampiona

11

Košarkaši FMP Meridiana,  kao što je od ranije poznato, učestovaće na kvalifikacionom turniru za FIBA Ligu Šampiona. Voljom žreba Panteri su smešteni u četvrti kvalifikacioni turnir i tamo su dobili najtežeg mogućeg rivala iz šešira tri pa će tako igrati protiv predstavnika najjače lige u Evropi (ACB) – Rio Breogana.

U slučaju eventualne pobede izabranici trenera Nenada Stefanovića igraće u polufinalu protiv češke Opave, dok su u drugom delu kostura nalaze sledeće ekipe: Svans Gmunden (Austrija), Parnu Sadam (Estonija) i Bakin Birs (Danska) i sa njima će FMP Meridian moći da odmeri snage u eventualnom finalu.

Trener Nenad Stefanović je izneo svoje utiske nakon žreba:

’’Mislim da je svima jasno da smo izvukli najtežeg mogućeg protivnika u četvrtfinalu, a nešto dalje od toga iskreno ne volim da gledam. Svesni smo da je to tim koji je bio veoma dobar prošle sezone i da se pojačava igračima sa naših prostora. Čeka nas teška utakmica i uloga favorita je na njihovoj strani. Učim svoje igrače da nikome ne pretimo i nikoga ne potcenjujemo, ali isto tako i da se nikoga ne plašimo. Želimo da taj dan budemo maksimalno spremni, ozbiljni i nadamo se zdravi pa ćemo videti za šta nam je to dovoljno’’, istakao je Stefanović.

Ponavljamo, kvalifikacioni turniri se igraju u ’’nokaut’’ sistemu i do plasmana u grupnu fazu FMP Meridian mora da ostvari tri pobede. Mesto održavanja turnira i precizan datum biće poznati do kraja jula.

Takođe, u Ženevi je u četvrtak i održan žreb za grupe pa će pobednik kvalifikacionog turnira u kom učestvuje FMP Meridian biti smešten u Grupu E zajedno sa:  Hapoel Jerusalimom (Izrael), Darušafakom (Turska) i MHP Rizenom (Nemačka).