Žreb za FIBA Ligu Šampiona u četvrtak od 11 časova

11

Predstavnici KK FMP Meridian u sredu su otišli put Švajcarske gde će tokom prvog dana imati seriju sastanaka i radionica sa čelnicima FIBA Liga Šampiona i predstavnicima drugih klubova učesnika.

U središtu dvodnevnih aktivnosti će svakako biti žreb koji je zakazan za četvrtak od 11 časova. Prvo će biti održan žreb za kvalifikacije, a Panteri su smešteni u šestom šeširu. Kriterijum za određevanje šešira bio je FIBA rank države i samog kluba.  

KOMPLETNI ŠEŠIRI

Prvi šešir: Baken Birs, Brose Bamberg, Tofaš Bursa, Unikaha

Drugi šešir: Friburg Olimpik, Karhu Kauhojaki, Kervanos, Opava

Treći šešir: Egis Kormeno, Najner Hemnic, Rio Breogan, Benfika

Četvrti šešir: Budivelnik, Voluntari, Parnu Sadam, Siauljai

Peti šešir: Heroes Den Boš, Lester Rajder, Norkoping Delfins, Svans Gmunden

Šesti šešir: FMP MERIDIAN, Patrioti Levice, Golden Igl, TFT Skopje

SISTEM TAKMIČENJA

Sistem takmičenja u kvalifikacijama je takav da će se održati četiri različita kvalifikaciona turnira u kojoj će se šest ekipa boriti po ’’nokaut’’ sistemu za plasman u grupnu fazu Lige Šampiona. Ekipe iz prvog i drugog šešira su nosioci i nalaze se direktno u polufinalu, dok ekipe iz šestog šešira nastupaju u četvrtfinalu protiv ekipa iz trećeg šešira. To znači da će FMP Meridian u četvrtfinalu kvalifikacija igrati protiv jednog od narednih rivala: Egis Kormeno (Mađarska), Najner Hemnic (Nemačka), Rio Breogan (Španija) ili Benfika (Portugal).

U slučaju plasmana u polufinale Panteri će svog rivala dobiti iz drugog šešira u kom su smešteni: Friburg Olimpik (Švajcarska), Karhu Kauhajoki (Finska), Kervanos (Kipar) i Opava (Češka).

Za evenetualni plasman u grupnu fazu takmičenja potrebno je da FMP Meridian ostvari tri pobede na kvalifikacionom turniru.

Direktan prenos žreba koji u Ženevi počinje u četvrtak od 11 časova možete pogledati na youtube kanalu FIBA Lige Šampiona. Pratite jedinog srpskog predstavnika u ovom prestižnom evropskom takmičenju i podržite Pantere u novim velikim izazovima.