Beson novi bek KK FMP SoccerBet

11

Talentovani francuski bek Igo Beson novi je bek KK FMP SoccerBet. Beson (198cm, 22) potpisao je dvogodišnji ugovor sa Panterima i biće na raspolaganju treneru Nenadu Stefanoviću več za meč prvog kola ABA lige protiv Krke.

Beson je karijeru započeo u Šalonu za čiji je prvi tim zaigrao posle zapaženih partija u mladom timu. Bio je najbolji strelac druge lige francuske kada je samo sa 20 godina beležio u proseku 19.3 poena u dresu Sent-Kventina. Usledila je selidba na Novi Zeland gde je u dresu Brejkersa beležio sjajne partije i skrenuo pažnju na sebe čak i u NBA krugovima. Igo Beson je i draftovan kao 58. pik druge runde od strane Indiana Pejsersa. Sezonu 2022/2023 proveo je u dresu Metropolitana, a nažalost propustio je praktično četiri meseca sezone zbog povrede kuka. Vratio se za samo finale francuskog prvenstva gde je Evroligaš Monako ipak bio bolji.

Igo Beson je probao da izbori NBA ugovor kroz letnju ligu nastupajući za Milvoki Bakse, ali nije uspeo. Bio je kratko i član Baskonije, ali se nije nametnuo tokom leta za ugovor u redovima Evroligaša.

Igo, dobro došao u redove KK FMP SoccerBet!