Bolan poraz Pantera, Vareze u polufinalu

11

KK FMP SoccerBet nije uspeo da napravi iznenađenje i savlada petostrukog šampiona Evrope ekipu Varezea. Iskusniji rival je uspeo da slavi rezultatom 73:71. Poraz nije bolan kao takav, već zbog načina na koji je do njega došlo.

Panteri su zaslužili više. Pametnom i strpljivom igrom došli su u situaciju da pitanje pobednika odlučuju sami. Agresivna odbrana dovela ih je do toga da imaju ’’plus sedam’’ na pet minuta pre kraja – 68:61. Igra u defanzivi je i čuvala rezultat, ali je nažalost napad zatajio. Poneka loša odluka, možda i manjak koncentracije, a sigurno manjak iskustva doveo je do toga da daleko iskusniji rival sa igračima koji iza sebe imaju i pozamašno NBA iskustvo napravi seriju 10:0 i dođe do potpunog preokreta (68:71).

Džordan Voker je pogodio tešku trojku u padu za izjednačenje na 25 sekundi pre kraja, ali je Vareze imao napad za pobedu. Olivier Halan je preuzeo odgovornost i na manje od dve sekunde pre kraja u padu pogodio težak šut. Dovoljno za pobedu.

Najefikasniji bio je Aleksa Stepanović koji je kapitenski ubacio 15 poena. Odličan je bio Bojan Subotić koji je zabeležio 13 poena uz osam skokova. Dvocifren je bio Luka Ašćerić sa 12 koševa, a isti broj poena postigao je i Džordan Voker.
U ovom surovom sistemu kvalifikacija FMP SoccerBet nije uspeo da napravi korak dalje od četvrtfinala, a iz pomenutih razloga ima za čim da žali. Međutim, razloga za ponos je takođe puno. Slede novi izazovi, pre svega u ABA ligi gde će u prvom kolu Panteri odmeriti snage sa povratnikom u najjači rang regionalane košarke – Krkom.
Vareze – FMP SoccerBet 71:73 (21:23, 18:12, 21:14, 11:24)

FMP SoccerBet: Votson 8 (6sk), Živanović 1, Tarner 7 (6as), Subotić 13 (8sk), Stepanović 15, Voker 12, Šaranović 3 (7sk), Simović, Gagić, Vuković, Ašćerić 12 (5sk).