Borba za prednost domaćeg terena, Cedevita Olimpija stiže u FMP Arenu (Subota, 19 časova)

11

FMP SoccerBet nastavlja seriju izrazito teških utakmica. Nakon dva poraza protiv apsolutnih favorite Crvene zvezde i Budućnosti u Podgorici, sledi povratak na domaći teren. Panteri su u delikatnoj situaciji usled promena u rosteru i to na uvek neugodnoj poziciji plejmejkera. Kao što je već poznato Čarli Mur je novi organizator igre koji je u popodnevnim satima tek doputovao u Beograd, ali ono što je sigurno Nenad Stefanović, njegov stručni štab i izabranici neće sigurno tražiti izgovore. Ostaviće i poslednji atom snage jer je ulog u narednoj utakmici protiv Cedevite Olimpije veliki.

Panteri jesu, za mnoge iznenađujuće visoko kotirani na tabeli ABA lige, ali je to posledica velikog rada koji je uložen u to da tako bude. Uloga favorita će pripasti ekipi koja nastupa u Evrokupu, ali je sastav FMP SoccerBet-a takav da posebno na domaćem terenu uvek ide na pobedu.

Da bi se došlo do tog cilja, potrebna je i pomoć publike. FMP Arena je uvek mesto porodičnog okupljanja gde najmlađi imaju glavnu reč na tribini. Subota, od 19 časova je idealan termin da se opet okupe u velikom broju i podrže Pantere u želji da naprave novo iznenađenje i veliki korak ka domaćinstvu u plej-ofu regionalnog takmičenja.

Trener Nenad Stefanović govorio je o situaciji u ekipi, narednom protivniku i značaju utakmice:

‘’Očekuje nas, verujem, kao i uvek do sada veoma interesantan meč protiv ekipe Cedevite Olimpije. Naš naredni protivnik je popunjen na svim pozicijama, izuzetna napadačka ekipa i kada su kompletni jako su dobar tim. Mi smo u delikatnoj situaciji, možda smo mislili da ćemo se brže prilagoditi nakon skoro celog dobrog poluvremena u Podgorici, ali je usledio pad koji ne sme da se ponavlja. Apsolutni fokus je na tome da su to stvari koje ne smeju da nam se dešavaju i očekujem reakciju moje ekipe na parketu. Pozivam publiku da dođe u što većem broju jer ko god pogleda tabelu videće koliko je ova utakmica važna’’, rekao je Stefanović.

Jedan od onih koji će voditi možda i odlučujuće bitke pod košem sa daleko iskusnijim Alenom Omićem i odličnim Karlom Matkovićem je Ebuka Izundu. On pamti sjajan nastup Pantera u Ljubljani kada je FMP SoccerBet trijumfovao rezultatom 90:85, ali je svestan da sledi totalno drugačija utakmica:

’’Očekujem veoma tešku utakmicu pre svega jer su oni jako motivisani da se osvete za utakmicu u Ljubljani. Sjajan su tim, imaju po dva dobra igrača na svakoj poziciji. Imaju i sjajne individualce poput Jogija Ferela, Alena Omića… Mi moramo da budemo na 100 odsto svih 40 minuta ako želimo da pobedimo, a sigurno da želimo da odigramo što bolje na domaćem terenu i pred našom publikom’’, rekao je Ebuka Izundu.

KK FMP SoccerBet i ovom prilikom poziva publiku da ispuni dvoranu u što većem broju i podrži Pantere u važnoj borbi za prednost domaćeg terena u plej-ofu. Vidimo se u FMP Areni!