Demetre Roberts i naredne sezone u dresu KK FMP SoccerBet

11

Plejmejker Pantera Demetre Roberts je produžio ugovor i biće organizator igre ekipe i u sezoni 2024/2025. Roberts je u decembru 2023. godine pojačao FMP SoccerBet i bio veliki faktor u ostvarivanju svih ambicija u drugom delu sezone. U dresu Pantera se profilisao kao sjajan organizator igre pouzdanog šuta sa distance i pik forme je dosegao pod vođstvom Saše Nikitovića.

Još uvek se pamti i prepričava njegovo nestvarno izdanje protiv Borca iz Čačka u finalu razigravanja za plejof Superlige Srbije. Naime, Roberts je tu utakmicu završio sa 42 poena i osam asistencija (indeks korisnosti 49) i to bez promašaja za dva (9 od 9) i sa linije penala (6 od 6), dok je za tri poena imao fantastičnih šest pogodaka iz devet pokušaja. Sve je to uspeo za 30 minuta na parketu.

Robertsova sezona je u toliko impresivnija imajući u vidu da ima tek 24 godine i da mu je angažman u FMP SoccerBetu prvi na evropskom kontinentu. Podsećamo da su u prethodnom delu prelaznog roka svoje ugovore već produžili Matic Rebec, Jovan Novak, Ranko Simović, Ognjen Kuzmić i Nikola Gašić. Panteri su sačuvali nosioce igre iz uspešnog dela prethodne sezone, a o daljim akvizicijama klub će se oglasiti putem svojih zvaničnih kanala.