FMP Meridian domaćin kvalifikacija za FIBA Ligu Šampiona!

11

KK FMP Meridian biće domaćin svog kvalifikacionog turnira za FIBA Ligu Šampiona! To je vest koja je stigla u klub pravo iz Ženeve.

Menadžment kluba uložio je ogromne organizacione napore da do toga dođe. Nije bilo lako jer su kriterijumi za domaćinstvo koje postavlja FIBA za svoje najjače klupsko takmičenje zaista visoki. Ipak, uz veliki trud kluba, ali i uz svesrdnu pomoć u dostavljanju garancija Grada Beograda, Ministarstva omladine i sporta, Košarkaškog Saveza Srbije… FMP Meridian je došao do cilja, a to je da bude domaćin četvrtog kvalifikacionog turnira za plasman u Ligu Šampiona.

Turnir će se održati u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ od 21. do 25. septembra. Već u četvrtfinalu beogradska publika će imati priliku da uživo gleda okršaj predstavnika ABA lige i Srbije sa predstavnikom jedne od najjačih liga u Evropi – Rio Breoganom. Drugi četvrtfinalni par čine Svans Gmunden (Austrija) i Parnu Sadam (Estonija). Bolji iz meča FMP Meridian – Rio Breogan sastaće se u polufinalu sa ekipom Opave (Češka), dok je polufinalista u drugom delu kostura Baken Birs (Danska).

Uzbudljiva tri takmičarska dana, u nokaut formatu, biće praktično i otvaranje klupske košarkaške sezone u Srbiji. FMP Meridian biće jedini predstavnik Srbije u FIBA Ligi Šampiona i u ovoj prilici pozivamo publiku da dođe u velikom broju i da podršku ekipi u velikim izazovima. O svim detaljima klub će javnost blagovremeno obavestiti.