FMP SoccerBet gostuje favorizovanom Partizanu (subota, 21:00)

11

FMP SoccerBet ima pred sobom jedan od najtežih izazova u regionalnoj košarci. Panteri u subotu od 21 čas gostuju Evroligašu i jednom od favorita za trofej u ABA ligi, ekipi Partizana.

Utakmica u ’’Štark areni’’ je veoma bitna za obe ekipe, ali je jasno da iskustvo pa pošteno je reći i kvalitet na strani Partizana. Daleko od toga da će Panteri doći sa belom zastavom, imaju svoje ambicije i veliki motiv. On leži u dokazivanju, ali i u borbi za opstanak koja i dalje aktivno traje uprkos boljim igrama i rezultatima u poslednje vreme.

Više o predstojećoj utakmici govorio je i Saša Nikitović:

’’Ekipa Partizana nam je u prvom delu prvenstva priredila veliki poraz. Sama činjenica da su u gornjem delu tabele i da nastupaju u Evroligi govori da imaju najviše ciljeve. Mi u ovom trenutku imamo jedan cilj, a to je opstanak u ligi. Sve te činjenice govore da je Partizan apsolutni favorit u ovoj utakmici. Mi pokušavamo da dođemo do željene pobede koja bi nam omogućila opstanak u ligi. Teško je očekivati da mi možemo da priredimo možda i najveće iznenađenje u ligi ove sezone, ali uvek možemo da se nadamo u pozitivne stvari. Šta će biti, videćemo nakon 40 minuta’’, rekao je Nikitović.

Mladi prvotimac Nikola Šaranović je takođe izneo svoja očekivanja pred gostovanje Patizanu:

’’Očekuje nas teška utakmica protiv evroligaške ekipe sa velikim iskustvom i kvalitetom. Moramo od starta biti fokusirani i koncentrisani kako u odbrani, tako i u napadu. Vredno smo radili čitave nedelje i verujem da je moja ekipa spremna da da sve od sebe na sutrašnjoj utakmici’’, istakao je mladi bek.

Prenos utakmice iz ”Štark arene” obezbeđuje Arena Sport.