Hrabri FMP SoccerBet bez pobede u Laktašima

11

Borili su se Panteri maksimalno koliko su mogli. U nekoliko navrata prvotimci KK FMP SoccerBet bili su u prilici da preokrenu rezultat i ostvare veliku pobedu nad Igokeom u gostima. Borbeni pristup nije izostao, možda i previše borben ako imamo u vidu da im je dosuđeno čak 36 faulova. Važnost utakmice uticala je na nervozu što se ogleda i u 19 izgubljenih lopti Pantera, ali nervoza je proizvedena i usled ogromnog broja faulova koji je dosuđen. Na kraju, Igokea je ostvarila veoma važnu pobedu i slavila rezultatom 77:70, ali je objektivan utisak da se izabranicima Nenada Stefanovića ne može mnogo zameriti.

Najefikasniji u redovima FMP SoccerBeta bio je Čarls Mur sa 17 poena, Aleksa Stepanović je postigao 13, dok je dvocifren bio i Čarls Mening sa 11 koševa.

Početak utakmice obeležio je veliku borbu i gotovo potpuni egal. Sjajan je bio Aleksa Stepanović koji je i na ovoj utakmici potvrdio dobru formu i nosio je Pantere kontrolom skoka i dobrom igrom u napadu.Međutim, problemi u igri izabranika Nenada Stefanovića pojavili su se kada i problemi sa ličnim greškama gotovo svih visokih igrača. Kao na traci treće lične su se ređale za Ebuku Izundua, Bo Biča, Nikolu Jankovića… FMP SoccerBet je za poluvreme imao čak 19 ličnih grešaka, a praktično svi visoki igrači su imali po minimum dve lične greške.

Panteri su izgubili agresivnost zbog ispunjenog bonusa, izgubili su skok zbog već pomenutih ličnih grešaka visokih igrača… I nakon početne sjajne igre, izgubili su i ritam pa je na poluvremenu ekipa Igokee imala … poena prednosti.

Uprkos okolnostima koje im nisu išle na ruku, u trećoj četvrtini izabranici Nenada Stefanovića su izašli na teren sa još više energije. Agresivna odbrana, energija koju je uneo mladi Šaranović i Bo Bič topili su prednost Igokee do minus pet … Ipak, usledio je pad koncentracije u redovima Pantera, olako izgubljene lopte, propusti u odbrani i laki poeni Igokee. Vratio se silno motivisani domaćin na ’’plus 12’’ (59:47).

U pravo vreme je stigla trojka Čarlsa Mura, a FMP SoccerBet je verovatno imao šansu i da smanji malo više zaostatak. Ipak, na kraju trećeg perioda Igokea je imala osam poena prednosti (59:51).

Panteri se nisu predavali i kada je Igokea opet stekla dvocifrenu prednost na početku četvrte četvrtine. Čarls Mur je pogodio bitnu trojku koja je vratila izabranike trenera Stefanovića na tih, u Laktašima, famoznih devet poena. Dobra odbrana i ogromna energija donosila je i nove prilike. U svakom napadu se videlo koliko je Panterima stalo do ove utakmice.

Igokea je odolevala pretežno sa linije penala, ali FMP SoccerBet se iznova i iznova vraćao u igru. Predaje nije bilo, ali su izostala bolja rešenja za potpuni preokret u suludim okolnostima.

Igokea – FMP SoccerBet 77:70 (22:18, 23:15, 14:18, 18:19)

FMP SoccerBet: Mening 11, Bič 5, Mur 17, Stepanović 13 (6sk), Šaranović 5 (4as), Simović, Matović, Izundu 7, Vuković, Janković 8, Dženkins, Manojlović 4.