Jovan Novak je Panter do kraja sezone

11

KK FMP SoccerBet će do kraja sezona biti jači za igrača koji uspešno pokriva obe bekovske pozicije. To je Jovan Novak koji u redove Pantera dolazi iz kineskog Šenžena. Novak je svojevremno bio jedan od najvećih talenata srpske košarke i u Vršcu je stekao afirmaciju da bi potom nastupao za Radnički, Vojvodinu, Turov, Metalac, Megu, Dabrovu, Mideldojčer… Proveo je nešto manje od tri pune godine u izvesno najjačoj ligi evrope (ACB) gde je nastupao za Fuenlabradu sve do preslaka u redove Šenžena.

Svakako treba spomenuti da je Jovan Novak bio i jedan od lidera generacije reprezentacije Srbije koja je na Svetskom prvenstvu 2013. godine za igrače do 19 godina osvojila srebrnu medalju. Posebno se pamti njegovo izdanje protiv favorizovanih Amerikanaca u finalu kada je postigao 21 poen. Levoruki bek je debitovao i za seniorsku selekciju Srbije.

Nema sumnje da će Novakov neosporni košarkaški talenat i sada već pozamašno iskustvo biti od velikog značaja za FMP SoccerBet u svim izazovima koji predstoje do kraja sezone.