KK FMP SoccerBet započeo sezonu 2023/2024

11

KK FMP SoccerBet je u četvrtak 10. avgusta zvanično započeo pripreme za sezonu 2023/2024. U prethodnim danima ekipa se okupljala, igrači obavili neophodne lekarske preglede, a u četvrtak se pridružio i prvi trener Nenad Stefanović i kompletan stručni štab nakon zasluženog odmora posle velikog podviga i osvajanja juniorskog Evropskog prvenstva u Nišu.

Trening u FMP Areni održan je uz sjajnom raspoloženju. Starosedeoci su ovih dana zaduženi da budu produžena ruka stručnom štabu i maksimalno olakšaju novim Panterima period prilagođavanja na zahteve stručnog štaba i kluba. Podsećamo, KK FMP SoccerBet je značajno reformisao ekipu za novu sezonu.

Tim su u odnosu na sastav koji je završio sezonu 2022/2023 napustili: Čarls Dženkins, Bo Bič, Čarls Mur, Čarls Mening (obeštećenje), Ebuka Izundu. Još ranije u toku sezone sastav su napustili: Trent Frejzer (obeštećenje), Paulius Valinskas (sezonu ranije završio zbog povrede), Nikola Manojlović, Marko Gušić, Luka Vudragović i Milutin Vujičić.

Došli su: Balša Živanović (Mornar Bar), Džordan Voker (Aalst, Belgija), Luka Ašćerić (Evreu), Lamonte Tarner (Kataja, Finska), Boja Subotić (Solnok, Mađarska), Nejt Votson (Nimbruk),

Sastav KK FMP SoccerBet za sezonu 2023/2024:

Džordan Volker, Balša Živanović, Nikola Šaranović, Lamonte Tarner, Ognjen Matović, Luka Ašćerić

Aleksa Stepanović, Marko Pavićević, Ranko Simović, Andrija Vuković, Bojan Subotić, Nejt Votson

U sezoni 2023/2024 kapiten ekipe će biti Aleksa Stepanović koji će ući u treću sezonu kao igrač KK FMP SoccerBet.

Plan pripremnih utakmica koje će za cilj imati dostizanje najbolje moguće forme za Kvalifikacioni turnir za FIBA Ligu Šampiona koji se održava u Antaliji od 27. septembra:

16. 8. Dinamik – FMP SOCCERBET
23. 8. FMP SOCCERBET – Borac Čačak
29. 8. FMP SOCCERBET – Džeđijang Čodžou (Kina)
5. 9. FMP SOCCERBET – Hapoel Jerusialim
8. 9. FMP SOCCERBET – Oldenburg
18. 9 – 20.09. Superkup ABA lige

*Moguće je da će KK FMP SoccerBet odigrati još jednu pripremnu utakmicu čiji će termin i protivnik biti naknadno poznati.