Upcoming MatchFMP Meridian – Mega Mis/30/09/2022/FMP Arena
Upcoming MatchFMP Meridian – Mega Mis/30/09/2022/FMP Arena

Mega bolja u FMP Areni, Panteri stali pred čudesnim preokretom

11

Košarkaši FMP Meridian pretrpeli su tek drugi poraz u sezoni na domaćem terenu. U 18. Kolu ABA lige bolja je bila ekipa Mege koja je slavila rezultatom 79:86.

Panteri nisu bili na prepoznatljivom nivou i bili su u rezultatskom zaostatku gotovo ceo meč. Borili su se igrači FMP Meridian, trener Nenad Stefanović je kombinovao petorke i tražio onu najbolju na ovom meču. Nažalost, Panteri su zaigrali na prepoznatljivom nivou tek na pet minuta pre kraja kada su bili na 15 poena zaostatka. Umalo je i usledio čudesan preokret. Aleksa Stepanović je pogodio koš uz faul i prišao na četiri poena zaostatka (78:82). Međutim, velika potrošnja energije dovela je do toga da zafali i poslednji udarac za čudesan preokret.

U završnici je mnogo nedostajao Geret Nevels koji je nažalost pao na levu ruku prilikom jednog duela i teže se povredio.

Najfeikasniji akter na utakmici je bio Brajs Džons sa 21 poenom. Pratio ga je kapiten Marko Radonjić sa 17 koševa, a Danilo Tasić je upisao 13 koševa.

Nakon uvodnih 4:0, FMP Meridian je pao u igri. Motivisani rival je to znao da iskoristi, serija 11:0 rivala donela mu je vođstvo. Panteri su imali velike probleme sa kontrolom skoka, a i šut nije najbolje služio. U takvim okolnostima bilo je teško da se drži rezultatski priključak pa je Mega nakon deset minuta igre imala dvocifreno vođstvo (13:25).

FMP Meridian je do poluvremena tragao za ritmom i našao se u zaostatku od 15 poena. Tada je stigla izrazito važna trojka Danila Tasića, a potom je Tasić pogodio i dva slobodna bacanja. Usledile su i dobre minijature Brajsa Džonsa i Panteri su zahvaljujući velikoj energiji i čvrstoj odbrani prišli na svega tri poena zasostatka (37:40). Nakon 20 minuta igre gosti su imali četiri poena prednosti (39:43).

Nisu Panteri i u nastavku imali prepoznatljivu energiju. Iako je Radonjić trojkom primakao svoju ekipu na pola koša zaostatka 49:50, usledila je nova serija Mege 8:0 (49:58).

Trener Nenad Stefanović je kombinovao, tražio dobitnu petorku i oslonio se na mlade snage koje su predvodili Milutin Vujičić i Nikola Šaranović sa velikom energijom. FMP Meridian se u jednom trenutku našao u zaostatku od 15 poena (57:72). Kapiten Radonjić je pogodio dve trojke i vratio svoj tim u igru (63:72), ali Panteri opet nisu ušli u svoj ritam. Kada se činilo da je sve rešeno, izabranici Nenada Stefanovića su velikom borbom prišli na samo četiri poena zaostatka i to nakon poena Alekse Stepanovića uz faul (78:82). Imali su Panteri svoju šansu, ali mnogo potrošene energije je iscrpelo snagu za čudesan preokret. Mega je na kraju zasluženo pobedila.

Pred FMP Meridianom su sada dve teške utakmice, gostovanje Igokei u zaostalom kolu 03. Februara, a samo dva dana kasnije i putovanje u Zadar.

FMP Meridian – Mega 79:86 (13:25, 26:18, 15:22, 25:21)

FMP Meridian: Nevels 8, Pavićević, Vujičić 4, Džons 21, Šaranović 5, Tasić 13, Radonjić 17, Izundu 6, Simović, Nerandžić 2, Stepanović 3, Manojlović.

Nenad Stefanović:

Čestitam Megi na zasluženoj pobedi, mislim da su bili bolji 40 minuta, mi smo imali velike padove. Malo nas je zavarala utakmica u Baru gde smo mi posle mesec dana pauze odigrali jednu dobru utakmicu. Nismo danas bili na potrebnom nivou, moj utisak je da je Mega uvek bila korak ispred nas, imali smo probleme sa skokom i nismo ubacili neke šuteve. Iskren da budem potpisao bih i veći poraz samo da je Nevels zdrav, ali čini mi se da je ozbiljnija povreda ruke. Nismo mi nerealni pa da očekujemo 10-3 i u drugom delu sezone. Svima nam teško pada, ali verujem da ćemo se izvući iz ove trenutno nezgodne situacije”