Ostin Tilman novi bek Pantera

11

Snažni bek, koji pokriva pozicije jedan i dva Ostin Tilman potpisao je sa ekipom FMP-a jednomesečni ugovor uz mogućnost produžetka saradnje.

Tilman (27, 185cm) je započeo sezonu u najjačoj ligi Francuske u redovima Le Portela, a dolazi u ekipu iz Železnika kao slobodan igrač. Snažni bek je pohađao koledž Monmut gde je proveo četiri sezone, a u poslednjoj je prosečno beležio 11.1 poen uz 5.9 skokova i 5.5 asistencija. Takav učinak mu je i doneo laskavo priznanje MAAC za najboljeg ’’šestog čoveka’’. Ostalo je i upisano da je Milman bio prvi bek u istoriji Monmut univerziteta koji je upisao tripl-dabl učinak, to se dogodilo protiv Jejla kada je postigao 11 poena, uz 12 skokova i 15 asistencija.

Seniorsku karijeru započeo je u prvoj ligi Portugala gde je nastupao za Galitos-Bareiro i imao u proseku 17.7 poena, 5.3. skoka i 5.1 asistenciju. Usledila je selidba u drugu ligu Francuske gde je igrao za Evru i prosečno beležio 17 poena, pet asistencija i četiri skoka. U drugoj ligi Italije nastupao je za Orasi Ravenu i imao 15.3 poena, 5.2 skoka i 3.9 asistencija. Usledila je selidba u već pomenuti Le Portel gde je nastupao na početku sezone 2022/2023.  

Dobro došao!