Panteri bez iznenađenja u Laktašima

11

Košarkaši FMP Meridian nisu uspeli da prirede iznenađenje u zaostalom 15. kolu ABA lige. Igokea je bila bolja rezultatom … Panteri su od početka tragali za prepoznatljivim napadačkim ritmom. Osetio se veoma rano izostanak jednog od najboljih igrača Gereta Nevelsa, ali i duži period bez utakmica koji je je definitivno osetio posledice na formu FMP Meridiana.

Ipak i u takvim okolnistima izabranici trenera Stefanovića imali su aktivni rezultat 25 minuta utakmice kada se dogodila i presudna serija rivala. Igokea je iskoristila pad koncentarcije u redovima Pantera, napravila seriju 9:0 i odvojila se na 14 poena prednosti (49:35) i preuzela potpunu kontrolu nad utakmicom.

Najefikasniji u redovima FMP Meridiana bio je kapiten Radonjić sa 14 poena. Pratio ga je Aleksa Stepanović koji je ubacio 12 koševa. Odličan je bio mladi Nikola Šaranović koji je meč završio sa devet poena.

Panteri su na početku utakmice tragali za napadačkim ritmom. Za gotovo devet minuta igre postigli su svega šest poena i Igokea je na svom kontu imala 10 poena prednosti (16:6). U pravo vreme su stigli poeni kapitena Radonjića, a zatim je Aleksa Stepanović vezao četiri poena i FMP Meridian se primakao rivalu (18:12).

U drugoj četvrtini igra je bila značajno tečnija i izabranici Nenada Stefanovića su pratili favorizovanog rivala. Tako je bilo do završnice poluvremena kada je Igokea mini serijom 4:0 stekla opet nešto opipljivije vođstvo (34:25). Sjajnu rolu je tada imao borbeni Ranko Simović koji je sa četiri poena u završnici uzvratio rivalu pa je razlika nakon 20 minuta igre bila svega pet poena (34:29).

FMP Meridian je pratio Igokeu, međutim uvek je malo nedostajalo da potpuno izjednači rezultat. Domaćin je u nekoliko navrata pokušao da se odvoji, ali je mladi Nikola Šaranović trojkom odbio prvi nalet. Ipak, vezani poeni Robinsona i Stivensa započeli su seriju domaćina koja je išla do 9:0. Igokea je koristila pad koncentarcije u redovima FMP Meridiana i stekla 14 poena prednosti (49:35). Aleksa Stepanović je tada pogodio trojku za prekid serije rivala, ali je Vulić uzvratio istom merom.

Klizila je ova utakmica iz ruku Pantera. Šaranović je probudio nadu za čudesan preokret trojkom u završnici četvrtine, međutim Stivens je pogodio nešto pre zvuka sirene i Igokea je sa 15 poena prednosti otišla na poslednju pauzu (58:43).

Bila je ovo utakmica kada nije puno toga polazilo za rukom izabranicima Nenada Stefanovića. Borili su se Panteri do kraja, čvrstom odbranom probali da naprave čudo, ali protiv favorizovanog rivala u gostima to u ovoj utakmici nije bilo moguće.

Pantere već u nedelju očekuje nova utakmica u gostima, ovog puta protiv Zadra u redovnom 19. kolu ABA lige.

Igokea – FMP Meridian 73:61 (18:12, 16:17, 24:14, 15:18)

FMP Meridian: Gušić, Pavićević 2, Vujičić, Džons 6 (5as), Šaranović 9, Tasić 6, Radonjić 14, Izundu, Simović 6 (5sk), Nerandžić 6 (7sk), Stepanović 12.