Panteri počinju borbu za grupe Lige Šampiona protiv Varezea

11

KK FMP SoccerBet ima veliki izazov pred sobom. U sredu od 15 časova i 30 minuta na Kvalifikacionom turniru za grupnu fazu Lige Šampiona, u njegovom prvom kolu, sastaće se protiv ekipe Varezea. Italijanski predstavnik je jedan od najtrofejnijih timova Evrope koji je svoj zlatni period imao 70-ih godina prošlog veka. Naime, od 70. godine do 76. Vareze je osvojio čak pet titula prvaka Evrope, a svake godine u toj deceniji igrao je finala.

Proteklu sezonu u prvenstvu Italije Vareze je imao učinak od 17 pobeda i 13 poraza čime bi se našao na deobi 5. mesta međutim usled kazne od 11 bodova završili su kao 13. na tabeli.

Sistem kvalifikacija za grupnu faze Lige Šampiona je surov. Panterima je potrebno da ostvare tri pobede, a sistem je takav da je svaka utakmica eliminaciona. Pobednik meča FMP SoccerBet – Vareze sastaće se u polufinalu turnira sa boljim iz meča Šole-Antverpen.

Svoja očekivanja pred početak turnira izneo je trener ekipe Nenad Stefanović.

’’Teška utakmica sa timom koji ima ogroman individualni kvalitet. Sa pojačanjima koje su doveli tokom leta pokazali su da žele da igraju Ligu Šampiona. Mi se kao i uvek nikoga ne plašimo i idemo na pobedu, kao i u svakoj utakmici. Nažalost, Marko Pavićević je zbog povrede ostao u Beogradu i to će biti određeni hendikep za nas. Verujem u moje momke, želim da uživaju u sutrašnjoj utakmici i daju sve od sebe. Mislim da će to biti dovoljno za ono što svi želimo’’, istakao je Stefanović.