Panteri poraženi od Crvene zvezde Meridianbet

11

KK FMP Meridian silno oslabljen nije uspeo da napravi veliko iznenađenje i savlada aktuelnog regionalnog šampiona na domaćem terenu. Crvena zvezda Meridianbet bila je bolja rezultatom 99:84.

Parirali su Panteri, pre svega velikom energijom i zalaganjem. Ipak, veliko iskustvo, a pošteno je reći i kvalitet internacionalaca u redovima gostiju bio je preveliki zalogaj. U ovom meču za Pantere nije nastupao Ranko Simović koji se još oporavlja, kao i Trent Frejzer.

Najefikasniji među izabranicima Nenada Stefanovića bio je Paulius Valinskas koji je postigao 22 poena uz pet asistencija. Bo Bič je postigao 11 koševa. Sjajan je bio mladi Nikola Manojlović koji je meč završio sa 8 poena i pet skokova, dok je isto toliko poena postiga Nikola Šaranović.

Velika pobeda izvojevana je za Luku Stajkovića. Naime, čak 2342 ljudi pratilo je ovu utakmicu i samim tim kupilo kartu u vrednosti od 300 dinara. Kao što je već rečeno kompletan prihod od ulaznica odlazi u ruke porodici Stajković, a iznos će biti i veći jer su se na ulazima našle kutije gde je svako imao priliku da donira dodatan novac u skladu sa svojim mogućnostima. Dugogodišnji prijatelj kluba kompanija Hemco aktivno se uključila u ovu akciju i donirala je porodici Stajković iznos od 100.000 dinara, a direktor kompanije Marko Milojević je uručio porodici ček u tom iznosu.

Sa mnogo uložene energije, po taktovima Pauliusa Valinskasa FMP Meridian je držao priključak za favorizovanim rivalom. Ipak, Crvena zvezda Meridianbet je serijom trojki uspela da stekne kapitalniju prednost početkom druge deonica kada su iskusni igrači koristili baš svaki poklon mladih Pantera, a bilo ih je u tom periodu. Polovinom drugog perioda gosti su imali i prvu kapitalniju pprednost od deset poena (25:35).

Teško je bilo oslabljenim Panterima da zadrže korak sa ekipom koja je definitivno imala dužu rotaciju. Energija nije izostajala i velika borba. Mladi prvotimci kao što su Pavićević, Šaranović i Manojlović svojom borbenošću parirali su značajno iskusnijim igračima poput Nedovića, Kampaca, Vildoze… Teško je bilo da se uhvati prilključak jer bi Crvena zvezda praktično uvek pronašla šut za tri poena kada su Panteri prilazili.

Po takvom receptu igralo se do kraja, Crvena zvezda je zasluženo pobedila rezultatom 84:99.

FMP Meridian sledeću utakmicu igra na jednom od najtežih gostovanja u ligi. U 18. Kolu regionalnog takmičenja gostovaće ekipi Budućnosti u Podgorici.

FMP Meridian – Crvena zvezda Meridianbet 84:99 (19:24, 23:30, 24:24, 18:21)

FMP Meridian: Bič 11, Pavićević 6, Stepanović 2, Šaranović 8, Matović 5, Izundu 6, Vuković, Janković 6, Dženkins 7, Vujičić 3, Manojlović 9 (5sk), Valinskas 22 (5as).