Panteri posle reprezentativne pauze gostuju u Skoplju

11

KK FMP SoccerBet imao je period bez takmičarskih utakmica usled reprezentativne pauze, a posle Kupa Radivoj Korać. Može se reći da je taj period došao kao poručen usled brojnih zdravstvenih problema u ekipi, ali i zbog uigravanja poslednjih akvizicija Čarlsa Mura i Čarlsa Meninga.

Vreme za trening je bilo neophodno, a naredni izazov je veliki. FMP SoccerBet gostuje ekipi koja je u naletu i beleži dobre rezultate, uz tradicionalno ’’vruć’’ domaći teren. U pitanju je MZT koji grabi svaku pobedu u borbi za opstanak u regionalnom takmičenju.

Meč 20. kola ABA lige je na programu u petak od 18 časova, a TV prenos obezbeđuje Arena Sport. O prethodnom periodu govorio je trener Nenad Stefanović koji je istakao da je fokus na njegovoj ekipi.

’’S obzirom na sve što smo prošli u prethodnih mesec dana, ali i ono što prolazimo trenutno sa povredama i bolestima, bilo bi nezahalno sa moje strane da pravim predviđanja za utakmicu koja sledi. Iskren da budem glavni fokus je da razmišljam zajedno sa stručnim štabom o svojoj ekipi i kako mi možemo da napredujemo, bez velikog razmišljanja o pripremi za narednu utakmicu. To naravno ne umanjuje ni najmanje igre MZT-a i rezultate u poslednjih mesec dana, a posebno dolaskom trenera Nikolića. Vidi se da su bolji, tačniji i ozbiljniji u svim segmentima igre. Čeka nas ozbiljna i teška utakmica, a mi ćemo dati sve od sebe da odigramo maksimalno ozbiljno svih 40 minuta’’, rekao je Stefanović.

Prvotimac Pantera Aleksa Stepanović takođe je izneo svoja očekivanja pred gostovanje MZT-u.

’’Očekuje nas vrlo teška utakmica protiv ekipe MZT-a koja igra jako dobro na domaćem terenu i koja je uvek nošena energijom svojih navijača. Ako zaustavimo njihove glaven kreatore i nametnemo naš ritam, imamo čemu da se nadamo na tom meču, a ambicija je da pokažemo napredak u igri i iskoristimo šansu koja će nam se uz dobar pristup ukazati’’, istakao je Stepanović.