11

Bojan Stajić

Fizioterapeut

Biografija

Datum rođenja: 09.01.1984.
Mesto rođenja: Sarajevo

Popularni Staja je ponikao u Radničkom sa Crvenog Krsta sa kojim je bio kadetski i juniorski prvak Jugoslavije. Profesionalnu karijeru je počeo u Radničkom, a igrao za Ergonom, Lovćen i Tamiš. Bio je prvak Srbije 2010. godine u Basketu 3×3. Takođe, osvojio je bronzano odličje u basketu 3×3 na nezvaničnom Svetskom prvenstvu u Moskvi.

Nakon toga je završio višu fizioterapetsku školu u Beogradu. Najbolji je šuter među fizioterapeutima i najbolji fizioterapeut među šuterima. U KK FMP je od 2012. godine i apsolutno je neizostavni član svakodnevnog funkcionisanja kluba. Njegovu ordinaciju u okviru ’’FMP Arene’’ igrači vole da zovu ’’kafić’’ jer pored najboljeg tretmana koji imaju, zabava je zagarantovana.

O njegovom profesionalnom umeću je suvišno govoriti. O tome najbolje svedoče pozivi na brojne košarkaške kampove za koje je rezervisano praktično svako leto Bojana Stajića. Sarađivao je sa brojnim reprezentacijama, a svedoci smo da u njegovu ordinaciju privatno dolaze aktuelni reprezentativci Srbije i legendarni asovi evropske košarke. Ni malo slučajno.