Sramota u Skoplju za ABA ligu i MZT!

11

KK FMP SoccerBet prinuđen je da se oglasi povodom sramnih događanja u Skoplju. Bez ikakve namere da umanjimo više nego zasluženo pobedu MZT-a i atmosferu koja je generalno veoma dobra i karakteristična u dvorani ’’Jane Sandanski’’.

Naime, pojedinci su rešili da unište jednu dobru i dinamičnu košarkašku utakmicu. Igrači FMP SoccerBet, Ebuka Izundu, Čarls Dženkins, Čarls Mening i Čarls Mur trpeli su najgnusnije uvrede od strane domaćih navijača. Povicima ’’monkey’’ i ’’gipsy’’ bacili su veliku ljagu na klub i ABA ligu. Zašto ligu? Zato što je ovo treća utakmica na gostovanjima gde Amerikanci i Nigerijac iz redova KK FMP SoccerBet trpe najgnusnije uvrede. Totalni nonsens je što i u rivalskoj ekipi igraju igrači iste puti, što dodatno celu stvar čini neverovatnom. Kako je FMP SoccerBet već pisao dopise ABA ligi ovim povodom u najboljoj nameri da se povici pojedinih pećinskih ljudi trajno zaustave. Nikada i nigde nema mesta rasističkim ispadima!

Ovim povodom na konferenciji za medije govorio je i Nenad Stefanović koji je i u svoje lično ime i u ime kluba apelovao na sve da se ovakvim ’’ispadima’’ stane na kraj:

’’Čestitam MZT-u i ovo što ću sada reći nema nikakve veze sa njihovom pobedom, utakmicom niti time ja to umanjujem. Mislim da je bruka i sramota da u 21. veku mi na trećem gostovanju u nizu slušamo povike sa tribine ’’gipsy’’ i ’’monkey’’. Mi i dalje imamo nekoga ko omalovažava nekoga zbog boje kože. 21. vek! Stvarno sam mislio da nismo u 13. veku. To je treće gostovanje. Na još veći paradoks MZT ima tri takva momka, vređaš naše igrače i vređaš svoje. Pri tom, moji momci ni jednim gestom i gestikulacijom to nisu zaslužili. Sada vam kažem, sledeći put izlazimo sa utakmice. 21. vek ’’gipsy’’ i ’’monkey’’ da se sluša. Skandal!’’


Ovo nije više molba, ovo je zahtev. Sledeći ovakav slučaj navešće KK FMP SoccerBet da momentalno napusti parket jer nije sve u pobedi i rezultatima. Poštovani prijatelji košarke i sporta, pamet u glavu!