Srbija je šampion Evrope! Košarka se vratila kući!

11

Selekcija Srbije do 18 godina je novi šampion Evrope. U prelepom ambijentu dvorane Čair, Orlići su savladali Španiju rezultatom 81:71. Kako je i trener reprezentacije i KK FMP Soccer Bet Nenad Stefanović rekao, a sada svi zajedno potvrdili – Košarka se vratila kući!

Sigurni smo da nema mnogo zemalja na svetu koje bi iza sebe imale punu dvoranu u finalu juniorskog prvenstva. Vršnjaci, oni mlađi, ali i stariji sa tribina povicima imena i prezimena mladih igrača i budućnosti srpske košarke potvrdili su ono što se odavno zna i ako je neko nekada sumnjao – Srbija je zemlja košarke!

KK FMP SoccerBet je posebno ponosan na činjenicu da je u ovom uspehu imao udela. Najmlađi stručni štab u ABA ligi, na čelu sa prvim trenerom Nenadom Stefanovićem (37 godina), njegovim dugogodišnjim prvim pomoćnikom Vasiljom Đurićem (28 godina), kondicionim trenerom Urošem Vidovićem (27 godina) je još jednom potvrdio kakav potencijal poseduje. I ne samo to jer evidentno njima ne pripada samo budućnost košarke, već i sadašnjost.

Osećaj ponosi bije u grudima, nimalo slučajno. KK FMP SoccerBet nastaviće da podržava selekciju Srbije u svim uzrastima. Podsećamo, na nedavno završenom prvenstvu za igrače do 20 godina, najbolji igrač Orlova bio je upravo prvotimac Pantera Nikola Šaranović. Popularni Šaki je u sezoni 2022/2023 ABA lige bio igrač sa najvećom minutažom u ABA ligi od svih srpskih igrača i nema sumnje da se već tada promovisao u lidera jedne nove generacije.

Srbiji pripada budućnost košarke. U to ne sumnjamo. Košarka se vratila kući!