Nenad Stefanović

Nacionalnost
srbSerbia
Rođendan
31/08/1985

Datum rođenja: 31.08.1985.

Mesto rodjenja : Užice, Srbija

Nenad Stefanović je imao uspešnu igračku karijeru. Profesionalni put započeo je u OKK Beogradu, a posle Sloge iz Kraljeva došao do dresa Partizana. Usledio je povratak u OKK Beograd, a zatim i prelazak u FMP gde će se sudbina poigrati da napravi i veliki korak u trenerskoj karijeri. Igračke dane proveo je u zemlji i inostranstvu, nastupao je za Polpak, Mogren, Borac, Metalac, Radnički iz Kragujevca, Tamiš, Smederevo, Stokholm, a igračku karijeru završio u Žarkovu gde je započeo svoj trenerski put.

Vodio je kadetski sastav Žarkova sa kojim je u ligi Beograda ostvario skor 13-1 i na Fajnal foru zauzeo četvrto mesto. Usledio je prelazak u KK Vitez gde je prvi put vodio seniore i sa skorom 10-16 završio takmičenje u 1. muškoj regionaloj ligi (centar). Usledio je bitan korak prelaskom u ekipu Zemuna gde je od 2016. do 2020. bio trener i juniora i seniorske ekipe. Sa najmlađim sastavom u ligi je u sezoni 2016/2017 Stefanović osvojio bronzanu medalju u 1. MRL (centar). Njegov trenerski uspon pratili su i rezultati. Već naredne sezone Zemun je u prvom delu sezone imao skor 9-3, a u drugom 11-0 i završio je kao prvoplasirani tim na tabeli 1. MRL (centar ). U isto vreme juniori su pod vođstvom Nenada Stefanovića osvojili prvo mesto u Beogradskoj ligi, a na Fajnal foru juniorske regionalne lige izgubili u finalu.

Naredna godina bila je iskorak u drugi stepen takmičenja pod pokroviteljstvom KSS. 2. MLS je okončana sa skorom 14-12 sa timom koji je bio prosečne starosti od 21 godine. Juniori su uspeli da odbrane tron u Beogradskoj ligi, a ponovo im je za malo izmakao trofej u Regionalnoj ligi jer su opet poraženi u finalu Fajnal fora. Naredne sezone 2019/2020, sa još mlađim sastavom koji je u proseku imao 19.5 godina, ekipa Zemuna je završila sa skorom 14-9, prvom delu sezone imali su 11-2 i za jednu pobedu je izmakao plasman u Prvu ligu.

Stefanović je u sezoni 2020/2021 bio pomoćni trener u stručnom štabu OKK Beograda koji se takmičio u KLS. Takođe, bio je prvi pomoćnik selektora selekcije do 20 godina u periodu od 2019. do 2021.

Nenad Stefanović je najmlađi prvi trener u ABA ligi i zajedno sa mladim sastavom Pantera je ostvario istorijski plasman u plej-of regionalnog takmičenja što je nadmašilo sve prognoze.