Upcoming MatchFMP Meridian – Mega Mis/30/09/2022/FMP Arena
Upcoming MatchFMP Meridian – Mega Mis/30/09/2022/FMP Arena

U susret Meridian kvalifikacionom turniru za Ligu Šampiona

11

Od 21. do 25. septembra Beograd je domaćin turnirom čiji će zvaničan naziv biti Meridian Basketball Champions League Qualification Tournament-a.

Praktično početak sezone na ovim prostorima označiće Meridian kvalifikacioni turnir za Ligu Šampiona. Velikim naporom menadžmenta KK FMP Meridian je dobio domaćinstvo turnira. To je na najbolji mogući način i označilo početak po svemu sudeći uspešne saradnje sa FIBA Liga Šampiona. Beograd koji se sa pravom naziva i prestonicom košarke, ugostiće pet ekipa iz različitih delova Evrope koje će zajedno sa Panterima voditi borbe za jednu ulaznicu u grupnu fazu Lige Šampiona.

Kompanija Meridian je još jednom stala uz aktivnosti kluba, pokazala se kao pouzdan partner FMP-a i podržala razvoj srpskog sporta. S toga, službeni naziv beogradskog kvalifikacionog turnira će biti: Meridian Basketball Champions League Qualification Tournament.

Otvaranje sezone za Pantere biće kao što je od ranije poznato 21. septembra. Žreb je u Beograd doveo ekipu Rio Breogana koji je jedan od predstavnika po mnogima najjače lige u Evropi – ACB. O izazovima koji predstoje govorio je sportski direktor kluba Aleksandar Zarić.

‘’Nakon sjajne prošle sezone u kojoj smo igrali plej-of ABA lige i finale domaćeg šampionata, krenuli smo u novu sezonu nešto ranije od ostalih klubova, jer nam predstoji kvalifikacioni turnir Lige šampiona, koji će, na naše veliko zadovoljstvo, biti održan u Beogradu. Za nas je velika stvar to što nam je Liga šampiona ukazala poverenje da organizujemo jedan od četiri kvalifikaciona turnira, a sa sportskog aspekta – mnogo će nam značiti što ćemo u svom gradu pokušati da ostvarimo plasman u Ligu šampiona’’, rekao je sportski direktor FMP Meridiana, Aleksandar Zarić i dodao:

’’Ekipa vredno radi, polako izlazimo iz najzahtevnijeg perioda fizičke pripreme i krećemo sa pripremnim utakmicama. Tim napreduje svakog dana i nema sumnje da ćemo spremni dočekati turnir, a samim tim i početak nove sezone’’, zaključio je Zarić.

Drugi četvrtfinalni par na kvalifikacionom turniru čine Svans Gmunden (Austrija) i Parnu Sadam (Estonija). Bolji iz meča FMP Meridian – Rio Breogan sastaće se u polufinalu sa ekipom Opave (Češka), dok je polufinalista u drugom delu kostura Baken Birs (Danska).

Uzbudljiva tri takmičarska dana, u nokaut formatu, biće praktično i otvaranje klupske košarkaške sezone u Srbiji, a i u novoj sezoni kompanija Meridian biće važan faktor u ostvarivanju najviših ciljeva.

’’Sa košarkaškim kubom FMP imamo sjajnu saradnju već neko vreme i prirodno je da je nastavimo i na ovom nivou. Grad Beograd ima priliku da se još jednom pokaže kao sjajan domaćin i prestonica koja “živi” za košarku, a nama je zadovoljstvo da srpski sport pomognemo i na ovaj način. Nadamo se uspehu FMP-a i nastavku sjajnih rezultata’’, rekla je koordinatorka odeljenja za sponzorstva i partnerstva kompanije Meridian, Tijana Sekulović.