Vareze prvi rival u borbi za plasman u Ligu Šampiona

11

Žreb za FIBA Ligu Šampiona održan je 5. jula u Kući košarke u Ženevi. KK FMP SoccerBet je dobio svog prvog protivnika u četvrtfinalu kvalifikacija i to je ekipa Varezea.

Od ove sezone sistem kvalifikacija je nešto drugačiji. Naime, najveća promena jeste što će se kvalifikacioni turniri igrati na neutralnom terenu u Antaliji (do sada je jedan od učesnika bio domaćin kao što je i FMP SoccerBet prethodne sezone organizovao beogradski turnir). Još jedna promena tiče se toga što će se igrati tri turnira u isto vreme i to bez povlašćenih. Sve ekipe će krenuti od četvrtfinala.

Na Kvalifikacionom turniru 2 pored pomenutih FMP SoccerBet-a i Varezea naći će se još i: Šole (Francuska), Antverpen (Belgija), Brindisi (Italija), Oradea (Rumunija), Den Boš (Holandija) i Getingen (Nemačka). Put Pantera do grupne faze vodi preko Varezea u četvrtfinalu, zatim u potencijalnom polufinalu se sastaju bolji iz tog meča sa pobednikom duela Šole – Antverpen.

Kvalifikacioni turniri u Antaliji igraju se u periodu od 25.09. do 1.10.U slučaju plasmana u grupu, FMP SoccerBet će nastupati u Grupi C gde će rivali biti: Riga (Letonija), Darušafaka (Turska), Tenerife (Španija) .