Vasilije Pušica poslednje pojačanje FMP Meridiana za sezonu 2022/2023!

11

KK FMP Meridian sa ponosom obaveštava javnost da je kompletirao tim za sezonu 2022/2023. Poslednje pojačanje Pantera uoči veoma izazovne sezone koja nosi borbu na čak četiri fronta je bek Vasilije Pušica.

Pušica (196cm, 26) koji pokriva obe bekovske pozicije i karakteriše ga sjajan šut, ali i veoma dobar pregled igre, potpisao je dvogodišnji ugovor. Popularni Vasa je pohađao Univerzitete San Diego i Nortistern, a potom profesionalnu karijeru započeo u dresu KK Partizan.

Usledila je selidba u Italiju gde je igrao najjače takmičenje kao prvotimac Pesara, a potom i Dinamo Sasarija. Pušica je počeo sezonu 2021/2022 u Litvaniji gde je nastupao za Labas GAS Prienai, a istu završio u dresu turskog Galatasaraja sa kojim je nastupao u FIBA Ligi Šampiona.

Trebalo bi istaći i da je Pušica nosio dres reprezentacije Srbije do 16 godina na Evropskom prvenstvu u Češkoj, kao i da je nastupao za selekciju Srbije do 18 godina na Evropskom prvenstvu u Letoniji 2013. godine.

KK FMP Meridian je potpisom Vasilija Pušice formirao roster za sezonu 2022/2023 i time stavio tačku na brojne spekulacije i insinuacije koje su pratile praktično ceo prelazni rok kluba. Vasilije Pušica predstavlja osmo pojačanje Pantera za sezonu 2022/2023. Podsećamo da su kompletan stručni štab i Ranko Simović stavili paraf na nove ugovore, a u sastav FMP Meridiana došli: Trent Frejzer, Čarls Dženkins, Ognjen Matović, Luka Vudragović, Andrija Vuković, Bo Bič i Vasilije Pušica.

Panteri će prvi trening u novoj sezoni odraditi u punom sastavu 1. avgusta. Početak sezone je 21. septembra kada će KK FMP Meridian igrati četvrtfinalnu utakmicu kvalifikacionog turnira FIBA Lige Šampiona protiv ekipe Rio Breogan.