Velika pobeda za Lanu i Lenku!

11

’’FMP Arena’’ je u nedelju od 12 časova okupila oko 2.000 ljudi. Svi su imali za cilj da gledaju najbolju regionalnu košarku, ali i želju da se aktivno uključe u humanitarnu akciju za pomoć Lani i Lenki. Kao što smo već isticali celokupan prihod od ulaznica KK FMP Meridian preusmeriće porodicama Anđelković i Stefanović što će biti značajan korak u lečenju dve istinske herojine kakve su Lana i Lenka.

Takođe, klupski partner i nazivni sponzor Meridian doniraće 20.000 dinara za svaku pogođenu trojku na meču, a bilo ih je 13 i svaka je izazvala ovacije sa tribina. Svi su bili svesni da je to viši cilj i bez obzira koji tim je bio publici bliži srcu, svaka trojka se zdušno proslavljala.

Najveći aplauz bio je zadužen za momenat kada je Lana Stefanović izašla sa porodicom na centar terena i fotografisala se sa igračima obe ekipe što će svima biti veoma vredna uspomena na ovaj lep događaj.

Ističemo da su i kutije za donacije bile postavljene na ulazima u dvoranu pa su i na taj način prikupljena dodatna sredstva.

Humanitarna akcija “Kupi kartu, navijaj za trojke” još jedan je dokaz da je solidarnost jedina održiva vrednost u vremenu neizvesnosti. I zato zajedno pobeđujemo – ovoga puta za Lanu i Lenku!

Mala Lenka Anđelković ima samo 16 meseci i usled komplikacija na porođaju uočeni su problemi u psihomotornom razvoju i strukturi pojedinih grupa mišića, što ovu devojčicu sprečava da još uvek prohoda i progovori. Dalji tok oporavka zavisi od mnogo faktora, a najviše finansija, koje prevazilaze materijalne mogućnosti porodice.

Sredstva su potrebna za specijalizovane fizikalne terapije, defektološke i logopedske tretmane, kraniosakralne terapije, hidroterapije, terapije kiseonikom, ortopedska pomagala, opremu za vežbanje u kućnim uslovima.

Devetogodišnjoj Lani Stefanović je ubrzo nakon rođenja uspostavljena tuberozna skleroza, multisistemska bolest do koje dolazi mutacijom gena. Spada u retke bolesti, neizlečiva je i krajnje nepredvidljiva jer je svaki oboleli različito zahvaćen bolešću od vrlo blagih simptoma do potpune nefunkcionalnosti i teške mentalne retardacije. Uz strašnu dijagnozu tuberozne skleroze, epilepsije, Lana ima probleme i sa srcem.

Novčana sredstva neophodna su za lečenje, operaciju, rehabilitaciju, logopedske i defektološke tretmane kao i za putne troškove i smeštaj.

FMP Meridian, Crvena zvezda i kompanija Meridian su napravili korak, a humanitarnoj akciji se možete prijljučiti i vi i to donacijom za dve male devojčice i njihov bolji i kvalitetniji život.