Upcoming MatchFMP Meridian – Mega Mis/30/09/2022/FMP Arena
Upcoming MatchFMP Meridian – Mega Mis/30/09/2022/FMP Arena

Više od utakmice – Navijaj za Lanu i Lenku!

11

Utakmica 13. kola ABA lige između KK FMP Meridian i KK Crvena zvezda mts neće imati samo takmičarski značaj, već i humanitarni karakter. Menadžment kluba je u saradnji sa svojim partnerom Meridian odlučio da ovu utakmicu u potpunosti posveti Lani Stefanović i Lenki Anđelković, devojčicama kojima je naša pomoć potrebna. S toga, svi posetioci utakmice koja je na programu u nedelju od 12 časova će biti uključeni aktivno u akciju.

Cena ulaznice za meč između Pantera i crveno-belih je 300 dinara, a KK FMP Meridian je odlučio da kompletan prihod od ulaznica ide za lečenje Lane i Lenke. Takođe, kompanija Meridian doniraće za potrebe lečenja 20.000 dinara za svaku pogođenu trojku na utakmici.

’Pozvao bih sve navijače i ljubitelje košarke da u što većem broju dođu u nedelju u našu halu. Nema sumnje da nas očekuje veoma dobra utakmica između dve ekipe koje se nalaze u vrhu tabele, ali i veoma važna utakmica za Lanu i Lenku. Kao što već znate odlučeno je u klubu da celokupan prihod od prodaje karata bude prosleđen porodicama Stefanović i Anđelković, a naš partner Meridian će za svaku pogođenu trojku uplatiti 20.000 dinara za potrebe lečenja Lane i Lenke. Motiva je pregršt da napunimo dvoranu i nadam se da će tako i biti’’, rekao je sportski direktor KK FMP Meridian Aleksandar Zarić.

Mala Lenka Anđelković ima samo 16 meseci i usled komplikacija na porođaju uočeni su problemi u psihomotornom razvoju i strukturi pojedinih grupa mišića, što ovu devojčicu sprečava da još uvek prohoda i progovori. Dalji tok oporavka zavisi od mnogo faktora, a najviše finansija, koje prevazilaze materijalne mogućnosti porodice.

Sredstva su potrebna za specijalizovane fizikalne terapije, defektološke i logopedske tretmane, kraniosakralne terapije, hidroterapije, terapije kiseonikom, ortopedska pomagala, opremu za vežbanje u kućnim uslovima.

Devetogodišnjoj Lani Stefanović je ubrzo nakon rođenja uspostavljena tuberozna skleroza, multisistemska bolest do koje dolazi mutacijom gena. Spada u retke bolesti, neizlečiva je i krajnje nepredvidljiva jer je svaki oboleli različito zahvaćen bolešću od vrlo blagih simptoma do potpune nefunkcionalnosti i teške mentalne retardacije.

Uz strašnu dijagnozu tuberozne skleroze, epilepsije, Lana ima probleme i sa srcem.

Sredstva su potrebna za lečenje, operaciju, rehabilitaciju, logopedske i defektološke tretmane kao i za putne troškove i smeštaj.

Ulaznice za utakmicu koja je na programu 26.12. od 12 časova u FMP areni, prodavaće se na biletarnici dvorane na dan utakmice od 9 časova i 30 minuta pa do njenog početka. Takođe, na ulazu će biti postavljene kutije za prilog pa svako ko odluči da donira novac mimo kupovine ulaznice to će moći i da uradi.

Navijajte za Pantere, ali i za trojke. Vidimo se u ’’FMP Areni’’ na veoma važnoj utakmici!

Meridian